Από τα πραγματικά γεγονότα θα καταλάβετε ποια ήταν τα σύνορα της Μακεδνίας σε όλη την ιστορία της . Από όλη την έρευνα που διήρκεσε 12 χρόνια έχουμε την δυνατότητα να απαντήσουμε σε κάθε απορία σύμφωνα με την σκέψηκαι την νομοθεσία των Μακεδνών και το Αρχαίο Διεθνές Δίκαιο όπου είναι δικαιολογημένες όλες οι ενέργειες και του Ηρακλείδη Φίλιππου Β και του Ηρακλείδη - Αιακίδη Αλέξανδρου Γ.
Η αλλαγή της ιστορίας των Μακεδνών ξεκινάει από την εποχή του Ηρακλείδη Αμύντα Α και τον γιο του Ηρακλείδη Αλέξανδρο Α.
Από τον Ηρακλείδη Κάρανο έως τον Αλέξανδρο Α έχουμε την εξής σειρά των Ηγεμόνων Ηρακλείδων : Κάρανος, Τυρίμμας, Περδίκκας Α, Αργαίος, Φίλιππος Α, Αλκέτας, Αμύντας Α, Αλέξανδρος Α. Επί Ηρακλείδη Αμύντα Α έχουμε το τραγικό γεγονός της υποδούλωση της Μακεδνίας στους Πέρσες και το αποτρόπαιο να υπέστη παιδομάζωμα η φυλή των Μακεδνών . Μετά το παιδομάζωμα στις Αιγές θέσπισε η φυλή όσο υπάρχουν να εκδικηθούν τους Πέρσες να μεγαλώσουν σε δύναμη την Μακεδνία και να εκστρατεύσουν να πάνε να φέρουν πίσω τα παιδιά τα πρωτότοκα των Μακεδνών.
Ο Ηρακλείδης Αλέξανδρος Α ανέλαβε την Βασιλεία των Μακεδνών και είχε μεγάλο φορτίο ένα να επουλώσει τις πληγές από τους Πέρσες, δεύτερον να ετοιμάζει στρατό και τρίτον να υπομένει των ζυγό των Περσών.. Τον Αλέξανδρος Α τον ανεγνώρισαν οι Πέρσες ως διοικητή της Σατραπείας οπότε όλες οι φυλές γύρω φοβότανε την επέκταση των Περσών. Ο Ηρακλείδης Αλέξανδρος Α μεγάλωσε την Μακεδνία έως τον Αξιό ποταμό χάρτης 8.
Ο Αλέξανδρος Α ήταν ο εμπνευστής της ομοσπονδίας λόγω της εντολής που είχε από την Περσία να επεκτείνει την Σατραπεία. Ο Αλέξανδρος Α κάλεσε τις 7 Δωρικές φυλές τις άμεσες στα σύνορά του τους είπε τα σχέδια των Περσών και τους πρότεινε ομοσπονδία κάθε φυλή θα έχει τον Ηγεμόνα της απλός θα έχει όλη την εποπτεία ο οίκος των Ηρακλείδων και θα συμμετέχουν στο συμβούλιο με ψήφο δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε και απόφευγαν έμμεσα ανοιχτή μάχη με τους Πέρσες και ένα παιδομάζωμα.
Ο Ηρακλείδης Αλέξανδρος Α έσωσε 8 φυλές Ελληνικές - Δωρικές από τα δεινά των Περσών. Οι 8 φυλές το αποδέχτηκαν και τίμησαν την αρετή του Ηρακλείδη Αλέξανδρου Α και συμμετείχαν στην πρώτη Ομοσπονδία Α
Η πρώτη Ομοσπονδία των Δωριέων με κεφαλή τους Ηρακλείδες και έδρα Αιγές
1. Μακεδνία φυλή Δωρική σύνορα από τον βόρεια Αλιάκμονας νότια τα Τέμπη
δυτικά τα βουνά Πιέρια με τον Όλυμπο ανατολικά η θάλασσα
2. Ημαθία φυλή Δωρική πεδιάδα Ημαθίας βόρεια Αλμωπία ανατολικά Βοττιαία
νότια ο ποταμός Αλιάκμων
3. Βοττιαία φυλή Δωρική, Ανατολικά ο Αξιός σύνορα με την Θράκη δυτικά
με την Ημαθία και Αλμωπία και βόρεια με την νότια Παιονία.
Νότια ήταν η θάλασσα ο Θερμαϊκός κόλπος
4. Ελιμεία φυλή Δωρική,
5. Τυμφαία φυλή Δωρική,
6. Εορδαία φυλή Δωρική,
7. Λύγκος φυλή Δωρική ,
8. Αλμωπία φυλή Δωρική . Επίσης στην πρώτη ομοσπονδία δεν συμμετείχε η φυλή των Ορέστης όπως
το διευκρινίζει και ο καθηγητής N.Hammond διότι είχαν συμμαχία
με τους Μολοσσούς - Ηπειρώτες.
Επί Ηρακλείδη Περδίκκα Β ξεκίνησε διαμάχη με τους Βοττιαίους οι οποίοι
εκδιώχθηκαν ένα τμήμα που ήταν σε αντίθεση με την νομοθεσία και πήγαν
προς την Χαλκιδική
Επί Ηρακλείδη Αρχέλαου Α έχουμε αλλαγή συνόρων της Μακεδνίας
οι Βοττιαίοι Δωριείς άφησαν την Πέλλα και όρισαν πρωτεύουσα την Κύρρο.
Έχουμε μεταφορά πρωτεύουσας από τις Αιγές στην νέα πόλη την Πέλλα, η
επιλογή κρίθηκε άμεση λόγω της θάλασσα. Όλο το κυρίως εμπόριο την εποχή
εκείνη γινόταν με καράβια και το εμπόριο έφερνε την άνθηση της οικονομίας
και του πολιτισμού.
Επίσης ένας άλλος σοβαρός λόγος στις Αιγές δεν μπορούσαν να μπορούσε να
μπει κανένας εκτός από Οπλίτες της Ομοσπονδίας .
Ήταν ένα Στρατόπεδο δεν μπορούσαν να κατοικήσουν μέσα στις Αιγές
άλλοι εκτός από τους Οπλίτες Δωριείς Μακεδνούς. Οι άλλο οπλίτες κάνανε την
εκπαίδευση και έφευγαν δεν τους δίνανε παραμονή σε κανέναν.
Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και στους Ηρακλείδες εάν δεν ήταν Βασίλισσα η
γυναίκα τους δεν έμπαινε στις Αιγές και να ήθελε θα την νομοθεσία την
εκτελεστική την είχαν οι Υπασπιστές οι Έτεροι.
Από τις Αιγές δεν μεταφέρθηκαν στην Πέλλα οι Θεσμοί της ιερής πόλη
επειδή δεν την ίδρυσαν οι Ηρακλείδες.
Παρέμειναν οι Εθιμικοί Θεσμικοί Θεσμοί η έδρα της Μακεδνικής Συνέλευσης,
η έδρα του Μακεδονικού στρατού,
η εορτή τα Ολύμπια, και όλες οι επίσημες εορτές ,
να διεξάγονται στις Αιγές και η αιώνια ιερή νεκρόπολη των Ηγεμόνων Ηρακλείδων.
Τα τελικά σύνορα της Αρχαίας Μακεδνίας των Δωριέων ήταν. Νότια τα Τέμπη όπως
ήταν δυτικά όπως ήταν τα όρη τα Πιέρια με τον Όλυμπο. Ανατολικά έχουμε τώρα τον
Αξιό ποταμό και έφταναν έως ένα σημείο βόρεια πριν την Κύρρο την Αρχαία πόλη
με κάθετη γραμμή νότια προς τον Αλιάκμων. Επίσης πέρασαν τον ποταμό Αλιάκμων
μια ζώνη μόνο έως την σημερινή πόλη Βέροια όπου είχαν φυλάκιο.
Ένα τμήμα μικρό μετά τον Αλιάκμονα έως την πόλη την Βέροια.
Η Βέροια δεν υπήρχε μόνο φυλάκιο όπου υπάρχει στην πλατεία το ρολόι της πόλης.
τα σύνορα επαληθεύονται από τα φυλάκια του Μακεδνικού Στρατού.
Από τον Ηρακλείδη Αρχέλαο Α έως τον Ηρακλείδη Φίλιππο Β δεν μεγάλωσε
ποτέ η Μακεδνία - Μακεδονία. Ο λόγος ήταν ένας η τιμή των Ηρακλείδων υπήρχε νόμος , θεσμός στις Αιγές κανένα μέλος δεν θα άλλαζε τα σύνορα έναντι άλλου μέλους της Ομοσπονδίας των 8 μελών. Επίσης όλες οι φυλές είχαν ίσα δικαιώματα και από 2 ψήφους οπότε υπερείχαν των Μακεδνών των 4 ψήφων. Όλοι δούλευαν για το καλό των φυλών έναντι των κοινών εχθρών όπου μόνοι δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν και είχαν κοινό ταμείο στις Αιγές. Όλες οι αποφάσεις ήταν κοινές στην Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Ιστορικά στοιχεία όπου διαβεβαιώνουν ότι επί Ηρακλείδη Φίλιππου Β η Μακεδνία ήταν αυτή που άφησε ο Ηρακλείδης Αρχέλαος Α.
Ο Ηρακλείδης Φίλιππου Β ανέλαβε ως απομένων ανώτερος διοικητής να σώσει την Μακεδνία όταν σκοτώθηκαν τα αδέλφια του . Ο Ηγεμών των Μακεδνών Περδίκκας Β σε ανοιχτή μάχη με 4.000 Μακεδνούς εναντίων Ιλλυριών και Παιόνων.
Σημερινή Αλβανία και Σκόπια όπου τότε οι κάτοικοι δεν έχουν καμία σχέση
με τους σημερινούς που τους έφεραν οι Τούρκοι σε αυτές τις περιοχές.
Ο Ηρακλείδης Περδίκκας Β άφησε διάδοχο τον Αμύντα Δ αλλά ήταν ανήλικος και επίτροπος στις Αιγές ανατέθηκε ο Φίλιππος Β. Από τον αριθμό της μάχης με του Ιλλύριους καταλαβαίνουμε ότι δεν συμμετείχε η ομοσπονδία πρέπει να υπήρχε κάποια διαμάχη μεταξύ των φυλών.
Ο Φίλιππος Β κάλεσε τα μέλη στις Αιγές της Ομοσπονδίας και επαναπροσδιόρισε με όρκους το κοινό της συμμαχίας . Με την συμμετοχή των 8 φυλών και κατόρθωσε να σώσει την Μακεδνία από τέσσερις διεκδικητές και λεηλασίες από τους Ιλλύριους, Παίονες.
Ο Ηρακλείδης Φίλιππου Β μετά την επιτυχία του της σωτηρίας της Μακεδνίας και εδραιώσεις της Ομοσπονδίας κάλεσε την Μακεδνική Συνέλευση των Μακεδνών στις Αιγές. Ο Ηρακλείδης Φίλιππου Β ως Ηρακλείδης και απόγονος του Αμύντα Α πρότεινε στην συνέλευση ότι αναλαμβάνει να Ηγηθεί με βάση τον θεσμό των Αιγών εκστρατεία εναντίων των Περσών. Υπήρχε επί Αμύντα Α όρκος όπου καθόριζε ότι όποιος απόγονος Ηρακλείδης θα αναλάμβανε να ηγηθεί σε εκστρατεία εναντίων των Περσών για επαναφορά των παιδιών των Μακεδνών από το παιδομάζωμα η Συνέλευση θα τον ονόμαζε Ηγεμών – Βασιλεία ανεξάρτητα από την διαδοχή επίσης υπήρχε όρος αν δεν κρατούσε τον λόγο του αυτός και τα παιδιά του θα εξοστρακίζονταν. Ο Φίλιππος Β για την τιμή που πήγαζε από την αρετή προς την πατρίδα του ρίσκαρε παίζοντας την ζωή του ήξερε ότι η Μακεδνική Συνέλευση δεν έπαιζε και θα είχε διεκδικητή τον Αμύντα Δ όπου αν δεν κρατούσε τον λόγω του θα γινότανε εκείνος Ηγεμών διότι Ίδη είχε ανακηρυχτεί και αυτόν θα τον εκτελούσαν.
Ο Φίλιππος Β κάλεσε στην ομοσπονδία και 8 Δωρικές Φυλές που κατοικούσαν
στην Θράκη ως Θράκες κατά όνομα τοπωνυμίου. Οι λόγοι ήταν ότι μεγάλωνε
την ομοσπονδία και θα είχε στρατό να αντιμετωπίσει τους Πέρσες.
Επίσης η Θράκη ήταν υπό των Περσών και με την ένταξή τους στην Ομοσπονδία θα γλίτωναν ένα τμήμα φόρους προς την Περσία. Β Ομοσπονδία των Μακεδνών επί Ηγεμών Ηρακλείδη Φίλιππου Β.
Η Ομοσπονδία από τον Αξιό ποταμό μετέφερε τα σύνορα στον Νέστο
Οι 8 νέες φυλές ήταν 7 από την Θράκη εκ των Δωριέων και μία Δωρική
από την συμμαχία των Μολοσσών πέρασε στους Ηρακλείδες η Ορέστις.
9. Ορέστις , 10. Μυγδονία, 11. Χαλκιδική, 12. Βισαλτία, 13. Κρηστωνία , 14. Ηδωνίς , 15. Οδομαντική 16.Σιντική. Επί Φίλιππου Β τα σύνορα της Μακεδνίας δεν άλλαξαν σε βάρος των μελών και αυτό φαίνεται από την εκστρατεία επί Ηρακλείδη – Αιακίδη Αλέξανδρος Γ.
Επίσης φαίνεται ο μεγάλος αγώνας που έκανε ο Φίλιππος Β να ενώσει όλους τους Έλληνες για την εκστρατεία όπου χρησιμοποίησε όσο μπορούσε λιγότερη βία για να τους μαζέψει . Επίσης επειδή οι 7 φυλές οι θρακικές συμμετείχαν στην ομοσπονδία και έφυγαν από τον έλεγχο των Περσών σίγουρα θα είχαν αντίποινα. Η απελευθέρωση των θρακικών φυλών και η εκπαίδευση στις Αιγές του εκστρατευτικού στρατού της ομοσπονδίας είχε αντίποινα με στόχο την ζωή του ο Φίλιππος Β από τους Πέρσες όπως και ο Ηρακλείδης Αλέξανδρος Α
Οι Πέρσες χρημάτισαν τον οίκο των Λυκγιστών σήμερα περιοχή Φλώρινας που ήταν από τους Βαγχίδες της Κορίνθου να πάρουν την εξουσία της ομοσπονδίας με σύμμαχους τους Πέρσες και τους Αθηναίους . Οι Αθηναίοι τους συνέφερε διότι θα απαλλαγούν από τον όρκο που έδωσαν δυο φορές να είναι αιώνια υπό των Ηρακλείδων στην Δελφική Αμφικτυονία. Αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα έβρισκαν έναν αντίπαλο εξίσου δυνατό παρά την μικρή του ηλικία τον Ηρακλείδη – Αιακίδη Αλέξανδρο Γ τον ονομαζόμενο Μέγα . Ο Ηρακλείδης – Αιακίδης Αλέξανδρος Γ ο Μέγας δεν άλλαξε τα σύνορα της Μακεδνίας προς τα μέλη αλλά τα σύνορα προς στην Ομοσπονδία. Με το κόκκινο είναι τα σύνορα της Β Ομοσπονδίας και με το κίτρινο της Α Ομοσπονδίας ενώ με το μπλε ανοιχτό η Μακεδνία. Με βάση τον Αρριανό και τον Πλούταρχο και όσα έχουν γράψει όλοι όσοι αναφέρουν για το εκστρατευτικό σώμα και τα βάλουν σε χάρτη τις τάξης και τις ίλες βλέπουμε την πραγματική εικόνα ποιους πήρε ο Ηρακλείδης – Αιακίδης Αλέξανδρος Γ ο Μέγας . Στον χάρτη 14 βλέπουμε με βάση των φυλών πως συμμετείχαν . Με το κόκκινο πήγαν στην Περσία το 50% του στρατού της Ομοσπονδίας και με το πράσινο μείνανε το 50 % υπό του Αντίπατρου για την διαφύλαξη της Ομοσπονδίας των Μακεδνών και την διαφύλαξη της Δελφικής Αμφικτυονίας δηλαδή όλης της Ελλάδας. Ιστορικές Αποδείξεις : Για τις δεκαέξι φυλές που υπήρχαν το καταλαβαίνουμε από τα στοιχεία της επιστράτευσης της ομοσπονδίας όπου πήγε το 50% στην Περσία και ήταν 9.000 Πεζεταίροι όπου σύμφωνα με τα στοιχεία μας αντιστοιχούν σε 8 φυλές. Η κάθε Μακεδνική φάλαγγα είχε 1.125 οπλίτες πεζεταίρους διά του 9.000 έχουμε 8 τάξεις Επίσης οποία περιοχή έστελνε τάξη πεζικού με οπλίτες Πεζέταιρους κρατούσε για διαφύλαξη την Ίλη του ιππικού της φυλής. Δηλαδή κάθε φυλή έστειλε στην Περσία ή τάξη πεζικού ή Ίλη ποτέ δεν έστειλε και τα δυο. Επίσης από τις δυο φυλές των Μακεδνών δεν πήγαν ούτε οι τάξης ούτε το Ιππικό μόνο ακολούθησαν οι 3.400 Υπασπιστές τον Βασιλιά τους. Ποτέ κανένας ιστορικός δεν τα αναφέρει αυτά τα στοιχεία απλός οι λόγοι ήταν ότι κανένας δεν ήταν Μακεδνός και ούτε γνώριζε πως σκέφτονται οι τότε Μακεδνοί και το μεγάλο πρόβλημα το καινό των 500 χρόνων που γράψανε ο Αρριανός και ο Πλούταρχος όπως και τα απομεινάρια των Μακεδνών από την γενοκτονία των Ρωμαίων που δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ιστορικά στοιχεία.. Ο Αλέξανδρος Γ ο Μέγας ο Βασιλεύς των Ελλήνων είχε μαζί του μόνο 3.400 Μακεδνούς οι άλλοι ήταν της Ομοσπονδίας. Οι Μακεδνοί οπλίτες που ακολούθησαν ονομάζονταν Υπασπιστές και Υπασπιστές Εταίροι όπου είχαν όρκο τιμής με την ζωή τους να φυλάγουν ημέρα και νύχτα με εναλλαγές τον Βασιλιά τους και αυτοί ήταν η Πύρρειος αιχμή του Ελληνικού στρατού που δημιουργούσε τα ρήγματα στον εχθρό. Επίσης είχε γίνει συμφωνία ότι θα καταλάμβαναν θα τα μοιράζονταν εξίσου κατά φυλές Η πόλη Αιγές κρατάει τους όρκους και την τιμή κάθε Έλληνα στα Αρχεία της όπου ενεργοποιήθηκαν από το 2003 πολιτιστικά μέσω της Μακεδνικής Φάλαγξ - Μακεδονικής Φάλαγγας.